Rekabet kurumu neye bakar?
Piyasalarda rekabeti olumsuz etkileyen veya kısıtlayan çeşitli kanun ve düzenlemeler hakkında ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına görüş göndererek piyasalarda rekabet koşullarının oluşmasını sağlar.
Rekabet Kurumu sınavına kimler girebilir?
Rekabet Kurumu Meslek Personeli Yönetmeliği’nin 9. maddesi uyarınca, sınava son sıradaki adaylarla aynı puanı alan adaylar da kabul edilecektir. Sınava giren her aday tek bir pozisyona başvuruda bulunabilir. Giriş sınavı iki aşamadan oluşmaktadır: yazılı sınav ve sözlü sınav.
Rekabet Kurumu Uzman Yardımcısı Hangi Bölümde?
1) Rekabet uzman yardımcısı (genel) kadrosu için (15) 2) En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının ekonomi, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler veya endüstri mühendisliği veya endüstri mühendisliği fakültelerinden (5) rekabet yardımcıları (hukuk)…
Rekabet Kurumu Uzman Yardımcılığı hangi puan türü?
c) Rekabet Uzman Yardımcısı (Bilgi Teknolojileri) pozisyonu için; KPSS P1 veya KPSS P2’den en az (80) puan almış olmak ve en yüksek puan alan adaylar arasında yer almak (60).
Rekabet Kurumu kime bağlı?
Rekabet Kurumu, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 20. maddesi uyarınca kamu tüzel kişiliğine ve idari ve mali özerkliğe sahip olup Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı bir kuruluştur. Kurum, görevlerini yerine getirirken bağımsızdır.
Rekabet kurumuna kimler başvurabilir?
Genel bilgiler. Rekabet hukuku ihlalleri için Kuruma yapılacak başvurular; Bu, bir bildirim, şikayet veya Bakanlıktan bir talep şeklinde olabilir. Hem gerçek kişiler hem de kurumlar, örgütler, dernekler, federasyonlar ve benzeri tüzel kişiler başvuruda bulunma hakkına sahiptir.
Rekabet Kurumu hangi bölümde?
Cevap: Hayır, iktisat, siyasal bilgiler, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin tüm bölümlerinden mezun olanlar sınava başvurabilir.
Rekabet Kurumu kaç puan?
Yazılı sınavda başarılı sayılabilmek için öğrencinin “Genel Kültür”, “Genel Yetenek” ve “Alan Bilgisi” derslerinden 100 üzerinden en az 70 puan alması gerekmektedir.
Rekabet kurumunda uzman yardımcısı nasıl olunur?
MADDE 5 – (1) Uzman yardımcıları meslek giriş sınavı ile alınır. Uzman yardımcıları giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki sınavdan oluşur. (2) Uzman yardımcıları alımı yapılacak kişi sayısı ve uzmanlık alanlarına göre oluşturulacak sınav grupları Cumhurbaşkanınca belirlenir.
Uzman yardımcılığı kaç puanla kapattı?
📌Kontenjanları dolmadığı için 70.00 puanla bitiren iller. 16 Aralık 2023’te Gelir Uzman Yardımcısı alımının illere göre kontenjan dağılımı.
Uzman yardımcısı ne mezunu?
Yardımcı uzman nasıl olurum? Yardımcı uzman olmak için öncelikle dört yıllık lisans üniversite derslerinden birini tamamlamanız gerekir.
Uzman yardımcılığı kaç yıl?
KARİYER YOLU. Yardımcı uzman olarak 4 yıllık çalışmayı tamamlarsanız, ön yeterlilik sınavını başarıyla tamamlarsanız ve genel iş performansınız olumluysa, “Uzman” unvanını alırsınız.
Uzman yardımcılığına kimler başvurabilir?
Uzman yardımcısı kadrosuna başvuru için yapılacak giriş sınavında 35 yaşını doldurmamış olmak, Kamu personeli seçme sınavını başarıyla geçmiş ve başvuru için belirtilen puanı almış olmak, Mali uzman yardımcısı kadrosuna başvuru için yapılan sınavda 100 üzerinden 70 puan almış olmak ve yazılı sınavı başarıyla geçtikten sonra mülakata davet edilmiş olmak.
Rekabet Kurumu sınavı ne zaman?
(31.5.2024) 18 Mayıs 2024 tarihinde yapılan Yarışma Uzman Yardımcısı Giriş Sınavı’nın yazılı aşaması sonuçları .tr adresinden duyurulmuştur.
Rekabet Kurumu kimlerden oluşur?
Rekabet Kurumu; Rekabet Komitesi, Başkanlık Divanı, ana hizmet birimleri, yardımcı hizmet birimleri ve danışma birimlerinden oluşur. Rekabet Komitesi, Başkan ve Başkan Yardımcısı dahil olmak üzere toplam 7 üyeden oluşur.
Rekabet hukuku neleri kapsar?
Rekabet hukuku, haksız rekabet uygulamalarının önlenmesi ve bastırılması, tekelleşmenin önlenmesi, rekabeti sınırlayıcı anlaşmaların yasaklanması, rekabeti sınırlayıcı birleşmelerin önlenmesi ve kamu ihalelerinin açıklığı gibi konuları kapsamaktadır.
Rekabet ihlalleri sebebiyle uygulanan cezalar nelerdir?
Rekabet ihlalleri için en yaygın yaptırımlar para cezaları, tazminatlar ve hapis cezalarıdır. Bu çerçevede kısa bir karşılaştırma, para cezalarının diğer yaptırım türleriyle karşılaştırıldığında durumunu değerlendirmek için yardımcı olacaktır.
Rekabet kurulunun yetkileri nelerdir?
Menkul ve gayrimenkul mallar ile bunların menkul ve gayrimenkul mallarının satın alınması gibi alım, satım ve kiraya verme tekliflerini görüşmek ve karara bağlamak, bu hususta gerekli düzenlemeleri yapmak, kurumun üçüncü kişilerle olan alacak, hak ve borçlarına ilişkin her türlü işlemleri hakkında karar almak ve diğer hukuki yükümlülükleri yerine getirmek.
Rekabet kurumu çalışanlara soru sorabilir mi?
Rekabet Kurumu, 4054 sayılı Kanunla kendisine verilen görevlerin yerine getirilmesi sırasında gerekli gördüğü her türlü bilgiyi kamu kurum ve kuruluşlarından, teşebbüslerden veya teşebbüs birliklerinden isteyebilir.