İçeriğe geç

4 Yıllık Üniversite Mezunları Kaç Ay Askerlik Yapacak

4 yıllık üniversite mezunu kaç ay askerlik yapıyor?

Yedek subay olarak temel eğitimini başarıyla tamamlayıp teğmen rütbesini alanların, Silahlı Kuvvetlerin ihtiyaç duyduğu dört yıl veya daha fazla süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar arasından yapılacak seçimle, 12 ay süreli askerliğe çağrıldıkları askerlik hizmetidir.

Zorunlu askerlik kaç ay 2024?

Askerlik hizmeti, askerlik yaşına gelmiş ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her erkek için zorunludur. Zorunlu askerlik hizmetinin süresi 6 aydan 1 yıla kadar değişmektedir.

4 yıllık üniversite mezunu askerde ne olur?

Askerlik hizmetinizi tamamlamadıysanız ve dört yıllık bir fakülte veya kolejden mezun olduysanız, teğmen olabilirsiniz. Başvurunuz sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gereksinimlerine göre seçildikten sonra bir sınava girebilir ve başarılı olursanız teğmen olarak görev yapabilirsiniz.

Asker yaşı kaç 2024?

Askerlik hizmetinin başlangıç ​​tarihi olarak 1 Ocak belirlendi. Özellikle o tarihten itibaren 20 yaş üstü tüm erkekler askere alınma potansiyeline sahip. 2024 yılında askere gidecek olanlar 1 Ocak 2004 ile 31 Aralık 2004 arasında doğan erkek vatandaşlar olacak.

Üniversite bittikten sonra kaç yıl tecil hakkı var?

Mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl öğrenimlerini erteleme hakkına sahiptirler. Bir üniversite mezunu aynı seviyede ikinci bir eğitim kursuna kaydolursa, bu öğrenci statüsü nedeniyle askerlik hizmeti ertelenmez.

6 ay askerlikte maaş var mı?

6. Yeniliklerden biri de ikinci altı aylık askerlik hizmetidir. İlk altı aylık hizmetten sonra, isteyen erler asgari ücretten az olmayan bir tazminat alarak altı ay daha hizmet edebilirler.

2024 askerlik Bedeli Ne Kadar?

Temmuz-Aralık 2024 dönemi için ödenen askerlik ücreti, aylık memur katsayısı kullanılarak yeniden hesaplanarak 217.871,04 TL olarak belirlendi. Bu tutar, Ocak-Haziran dönemi için belirlenen 182.609,04 TL fiyatına %19,31 artış eklenerek hesaplandı.

2006 askerlik Ne Zaman Yapılacak?

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, 2006 doğumlu erkek KKTC vatandaşlarının 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren askerlik çağına gireceğini, son yoklamalarının ise 5-9 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Genelkurmay Başkanlığı ve Seferberlik Daire Başkanlığı’nda yapılacağını duyurdu.

Askerde kaç para veriyorlar 2024?

Yıllara Göre Ödenen Askerlik HarçlarıDönem Ödenen Askerlik Harçları 2024 (1 Temmuz – 31 Aralık) 217.871,04 TL 2024 (1 Ocak – 30 Haziran) 182.609,04 TL 2023 (1 Temmuz – 31 Aralık) 122.350,80 TL 2023 (1 Ocak – 30 Haziran) 104.

Lisans mezunu nasıl asker olur?

Dört yıllık mezunların subay olabilmesi için iki farklı yol vardır. İlk yol askeri kolej sınavlarına girmek, ikincisi ise lisans ve yüksek lisans mezunu olarak subay sınavlarına başvurmaktır. Dört yıllık mezunlar Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev alabilirler.

4 yıllık üniversite mezunları subay olabilir mi?

Muvazzaf/Astsubay kadroları için; Başvuru Kılavuzunda referans okul olarak belirtilen en az dört yıllık fakülte ve liselerden sınıf ve branş bazında mezun olmak gerekmektedir.

2024 asteğmen maaşı ne kadar?

Bir teğmen ne kadar kazanıyor? Bir teğmenin maaşı, deneyim süresi, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere göre değişir. Ekim 2024 itibarıyla, bir teğmenin ortalama güncel maaşı 43’tür.

27 yaşından sonra asker olunur mu?

B. Yaş şartı: Nüfus kayıt örneğine göre başvurunun yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla 27 yaşını doldurmamış olmak, lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için ise 32 yaşını doldurmamış olmak.

6 ay askerlik izinsiz kaç gün?

6 ay askerlik hizmetini tamamlayan bir asker toplam 12 gün izne hak kazanır. İzinler ayda 2 gün kullanılabilir. Asker bu izni kullanmazsa kalan izin günleri askerlik hizmet süresine sayılmaz.

Paralı askerlik kaç gün?

Bu oranla birlikte Ocak-Haziran 2024 döneminde 182.609 TL olan ücret 217.870 TL’ye çıktı. Bedelli askerlik başvuru şartlarını taşıyanlar, 28 günlük askerlik hizmeti için ilgili bankanın bankasına yeni açıklanan tutarı ödeyecekler. Kimlik numaralarını vererek teminat yatırabilecekler.

Mezun olduktan kaç yıl sonra askere gidilir?

Normal öğrenim süresi altı yıl veya on iki yarıyıl (lisans programları) olanlar için; azami öğrenim süresi dokuz yıl veya on sekiz yarıyıldır. Azami öğrenim süresi sonunda öğrencinin askerlik hizmeti bir sonraki yıla ertelenmez ve öğrenci şahsen askerlik şubesine giderek askerlik bildirimi almalıdır.

4 yıllık üniversite mezunu nasıl subay olur?

Lisans mezunu nasıl subay olabilir? Dört yıllık mezunların subay olabilmesi için iki farklı yol vardır. İlk yol askeri kolej sınavlarına girmek, ikincisi ise lisans ve yüksek lisans mezunları olarak subay sınavlarına başvurmaktır. Dört yıllık mezunlar Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev alabilirler.

40 yaşında askere alınır mı?

Yabancı parayla askerlik için 38 yaş sınırı kaldırılmış olup, bu yaştan (6 yaş) sonra başvuru yapılabilmektedir.

Bedeli asker ücreti 2024 ne kadar?

1 Temmuz-31 Aralık 2024 tarihleri ​​arasındaki dönem için ödenecek bedelli askerlik ücreti 217.871,04 TL olarak açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir