İçeriğe geç

Konya Doğal Varlıkları Nelerdir

Konya’da bulunan tarihi eserler nelerdir?

Bu yerler; Mevlana Türbesi, Karatay Medresesi, Nasreddin Hoca Türbesi, Konya Arkeoloji Müzesi, Selimiye Camii, Kilistra Antik Kenti, Alâeddin Camii, Hitit Anıtı Eflatunpınar, Atatürk Müzesi, İnce Minareli Medresesi, Selçuklu Konağı, Sille-Aya -Elena Kilisesi, Katolik Kilisesi ve Şemsi Tebrizi Cami. Öyle.

Konya’nın neleri var?

Şehirde ayrıca çeşitli müzeler de bulunmaktadır. Konya Atatürk Evi Müzesi.

Konyada neler var?

Konya’da Yapılacak Şeyler | Görmeniz gereken 15+ yer: Mevlana Müzesi. … Selimiye Camii. … Aziziye Camii. … Çatalhöyük Neolitik Kenti. … İnce Minare Taş ve Ahşap İşleri Müzesi. … Konya Arkeoloji Müzesi. … Karatay Müzesi. … Atatürk Müzesi.Daha fazla makale…•3 Mayıs 2023

Konya’nın kültürel mirasları nelerdir?

Sille (Siyata), Aya Elena Kilisesi, Kilistra Antik Kenti, Eflatunpınar Hitit Anıtı, Çatalhöyük, Karahöyük, İvriz Kaya Kabartmaları, Bolat, Nekropol ve Bouleterion gibi önemli tarihi değerler Konya’nın kültür turizmi açısından potansiyelini ortaya koymaktadır.

Konya’nın doğal güzellikleri nelerdir?

Konya’da Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler Beyşehir Gölü Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü, kireçli bir arazide yer almakta olup yeraltı sularıyla beslenmektedir. … Tuz Gölü … 3. Yerköprü Şelalesi. … Karapınar Çölü … Meke Krater Gölü … 6. Meram Bağları … 7. Obruk Gölü … 8. Akşehir GölüDiğer makaleler…

Konya’nın tarihteki önemi nedir?

Konya, Çin sınırından Bizans topraklarına kadar uzanan Selçuklu devletinin Anadolu başkentiydi ve İpek Yolu üzerinde önemli bir konaklama ve ticaret merkeziydi. Ayrıca İslam medeniyetine dair yüzlerce eserin bulunduğu ve birçok İslam alimi ve sufinin büyüdüğü ve merkeze yerleştiği önemli bir yerdir.

Konya ne olarak bilinir?

Bizans kaynaklarında Tokonion olarak geçen Konya’ya Ycconium, Conium, Stancona, Conia, Cogne, Cogna, Konien, Konia isimleri verilmiştir. Arapların Kuniya dediği bu isim Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde değişmemiş ve günümüze kadar gelmiştir. Konya’nın ilk yerleşimi Neolitik döneme (M.Ö.) kadar uzanmaktadır.

Konya’nın kurucusu kimdir?

“Konya’nın Kurucusu; “Kazım Ağa”

Konya hangi ülkeye ait?

Konya, Türkiye’nin bir ilidir. Merkezi Konya olan il, yüzölçümü bakımından ülkenin en büyük ilidir. 31 ilçeden oluşmaktadır. Trafik kodu 42’dir.

Konyada en çok ne yetişir?

Türkiye’nin Konya şehrinde; Buğday, şeker pancarı, fasulye, havuç ve tavuk yumurtası üretiminde ilk sırada yer almaktadır. Arpa, nohut, patates, ayçiçeği ve mantar üretiminin yanı sıra et, süt ve süt ürünleri üretiminde de ilk sırada yer almaktadır. Bu nedenle bu alanlarda lider bir üretim merkezidir.

Konyada hangi şelaleler var?

Yerköprü Şelalesi. Şelaleler. Yazan: seyyah90. Harika bir doğa manzarası, muhteşem bir şelale ve seyir terası… … Aygır Dibi Şelalesi. Şelaleler. Tekke Kent Ormanı. Çetmi Şelalesi. Şelaleler. Yazan: _eymao51.

Konyada ne gelişmiştir?

Türkiye’nin tahıl ambarıdır. Türkiye, un, şeker, tuz, süt, buğday, arpa, şeker pancarı, ayçiçeği çekirdeği, lale, mısır (tahıl), havuç, vişne, fiğ, kuş yemi, bezelye, korunga (tohum) ve acı bakla üretiminde ilk sırada yer almaktadır. Türkiye’de birincil alüminyumun çıkarıldığı tek ildir.

Doğal miraslarımız nelerdir?

Dünya Mirası AdıYerTarihGöreme Milli Parkı ve KapadokyaNevşehir 38°40′K 34°50′D4. yüzyıl (Göreme)Hattuşa: Hitit başkentiÇorum 40°01′11″K 34°36′55″DME 17. yüzyılHierapolis-PamukkaleDenizli37.925086°K 29. yüzyıl

Konya’daki tarihi eserler nelerdir?

Mevlana Müzesi. 2.611. Tarih Müzeleri. … 2. Meram Bağları 183. … Rüstem Paşa Kervansarayı 166. … Kilistra. Eski Kalıntılar.

Konya’nın neyi meşhur?

Konya’nın Meşhur YemekleriEtli Ekmek.Arabaşı ÇorbasıTirit KebabıKonya Papara.Mevlana Böreği.Konya ÇebiçBamya ÇorbasıErişteli Yoğurt ÇorbasıDiğer ürünler…

Konya’daki Anadolu Selçuklu eserleri nelerdir?

Burada Alaeddin Camii, Kılıçarslan Konağı kalıntıları, İç Kale Sur kalıntıları, Karatay ve İnceminare Medreseleri bulunmaktadır. Ayrıca, Zevle Sultan Camii, Sırçalı Medrese ve Sahibi Ata Külliyesi gibi nispeten uzak yerlerde çeşitli büyüklükte anıtlar da bulunmaktadır.

Tarihi eserler nelerdir?

Belirli bir tarihi öneme sahip bölgenin kültürünü yansıtan eserlerdir, örneğin: Kız Kulesi, Topkapı Sarayı, Ayasofya Camii vb. Tarihi eserler, geçmişten günümüze ulaşan, ait olduğu dönemin izlerini, kültürünü ve yaşam biçimini yansıtan eserlerdir.

Konya’da tarihi ev var mı?

Müzede yer alan ve Konya’daki sivil mimarinin önde gelen örneklerinden biri olan Koyunoğlu Konya Evi, ziyaretçilere ve mimarlık, sanat tarihi ve arkeoloji öğrencilerine açıktır. Ev, klasik Türk ev mimarisine göre inşa edilmiş olup, iç sofalı bir kat planına sahiptir.

Konya’yı kim yaptı?

Anadolu Selçukluları İznik’i devletin başkenti olarak seçmiş olsalar da, Birinci Haçlı Seferi sırasında İznik’i kaybettiklerinde, Konya’yı merkezleri yaptılar. Daha sonra Konya, Anadolu Selçukluları’nın mimari eserleriyle süslendi ve kısa sürede Anadolu’nun en gelişmiş şehirlerinden biri haline geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir